Skip to content

17-Vjeçar, Por Gjeni Dhe Milioner, Një Aplikacion E Shiti 21 Milionë Euro!

May 5, 2013

17vjecVetëm 17 vjeç, por kjo i mjaftoi për të surprizuar dhe të behej milioner duke iu “falur” një nga kompanitë më të madha në botë, Yahoo!

Kështu, Yahoo vendosi të blej aplikacionin e djaloshit 17-vjeçar Nick D’Alosio, “Summly” kundrejt 21 milionë eurove. Yahoo do ta përdor aplikacionin e ri për smartphone pasi mundëson përmbledhjen e lajmit në 400 karaktere, kjo do të favorizojë së tepërmi klientët e Yahoo të cilët duan të informohen derisa janë në lëvizje dhe aparaturat e teknologjisë së fundit, smartphone, tabletes iPhone etj mund të kenë qasje në aplikacionin e sistemit të 17-vjeçarit!

Duhet theksuar se Nick D’Alosio, e kishte “prekur” suksesin e tij që në moshën 15-vejçare, kur ai kishte zbuluar këtë aplikacion por që nuk e kishte specifikuar dhe titullohej “Trimit”. Zbuilimi i trimit edhi krejt rastësisht ndërsa Nick po voziste në google dhe po kuronte disa materiale për provimin e historisë.

Falë të veçantës që kishte ky aplikacion –“Trimit” që në atë kohë interesi ishte shumë i madh, madje ai filloj të fitonte disa qindra mijëra dollarë nga shitjet, ku ndër blerës të mëdhenj veçojnë Kong Lu Ka-shing (një super miliarder) i cili investoi 250 mijë dollarë për të dhe vijoi Ashton Kutcher, Yoko Ono, Stephen Fry dhe Ëendy Murdoch.

Tashmë është Yahoo ajo e cila ka në dorë suksesin e madh të djaloshit të cilin e bleu kundrejt 21 milionë eurove dhe me të ajo të lehtësoj edhe më shumë miliona klientë të saj

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: