Skip to content

Google E Humb Kontestin Gjyqësor Ndaj Apple

May 5, 2013

f.0423175007476_210Google ka dështuar në përpjekjen e saj të fundit për ta bindur agjencinë amerikane të tregtisë se Apple ka shkelur pronën e saj intelektuale.

Rasti u përqendrua në një pretendim i cili thotë se krijuesi i iPhone duhet të kishte licencuar një tipar i cili ia mundëson telefonit të injorojë prekjet, kur i njëjti mbahet afër kokës së përdoruesit.

Patentën e kontestuar, Google e kishte fituar nga blerja e kompanisë Motorola Mobility, për një shumë që e tejkalonte vlerën prej 12.5 miliardë dollarëve. Apple mund të ishte përballur me një ndalim të importit të telefonit të saj në SHBA, në rast se do ta kishte humbur rastin.

Kjo, pasi që siç dihet, Apple e prodhon telefonin e saj të famshëm në fabrikat e jashtme të cilat janë në Kinë dhe Brazil.

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: