Skip to content

Misteri Që Po Tmerron Francën, Mali Me Rërë Që Po Përpinë Bregdetin Perëndimor Të Saj!!!

May 5, 2013

 

Rera-3

U shfaq papritur dhe po përpinë bregdetin perëndimor, rrugë she shtëpi!
Me një gjatësi prej 3 km, 500 m gjerësi dhe 100 m lartësi, ky mal i rrezikshëm me rërë më shumë të kujton Sahara sesa bregdetin perëndimor të Francës!

Mali i madh i rërës, Great Dune of Pyla është shtrirë aq shumë saqë është mali më i madh i rërës në Europë dhe dale nga dalë po “gëlltit” tokën me një “fuqi” të atillë saqë pylli përbën kruajtëse dhëmbësh për të dhe tashmë ndodhet shumë pranë shtëpive!
Mali i rërës ndodhet në bregdetin La Teste-de-Buch, 60 km larg Bordosë.

 

 

 

Rera-5

Advertisements

From → Bota, Europa

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: