Skip to content

NASA: “E Vetmja Gjë Që Mundemi Është Të Lutemi, Ndryshe Nuk Shpëtojmë”

May 5, 2013

meteorNASA përsëri në epiqendër dhe jo pa qëllim!
Kreu i Agjencisë Kombëtare Amerikane të Hapësirë (NASA) Charles Bolden, i ftuar për t’u prononcuar në Senatin amerikanë në Komisionin e shkencave të Kongresit deklaroi: “Nëse një meteorit i madh dhe i pa zbuluar deri më tani ndodhet me orbitë përplasje me Tokën, atëherë lutja është e vetmja gjë që mund të bëjnë SHBA-të dhe çdo kush tjetër”.

Në të njëjtën seancë dëgjimi, kryetari i Komisionit të shkencave në Kongres, senatori Lamar Smith deklaroi: “Jemi shumë me fat që ngjarja e muajit të shkuar u shndërrua në një koincidencë shumë me interes dhe jo në një katastrofë”, i referohej ai ngjarjes me rënien e meteoritëve në Rusi. Njëkohësisht senatori ftoi anëtarët e komisionit që të gjejnë një zgjidhje me qëllim që të bëhet diçka në këtë drejtim me qëllim që të ruhet planeti nga një sulm fatal!

Ndërsa anëtari i komisionit, senatori Eddie Bernice Johnson deklaroi: “Të dy këto ngjarje (asteroidi 2014DA14 dhe meteoriti që ra në Rusi) tregojnë se jetojmë në një sistem diellor aktiv, me trupa hapësinore që rrezikojnë ndërsa kalojnë pranë “lagjes” tonë!”

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: