Skip to content

OKB: S’ka prova për përdorimin e armëve kimike në Siri

May 6, 2013

OKB: S’ka prova për përdorimin e armëve kimike në Siri – Një ekip i hetuesve të Kombeve të Bashkuara ka thënë se nuk ka prova të qarta për përdorimin e armëve kimike në Siri.

Komisioni i Pavarur Ndërkombëtar për Hetimet në Siri ka bërë të ditur se “nuk ka arritur në gjetje përfundimtare sa i përket përdorimit të armëve kimike nga palët në konflikt”.

Deklarata vjen pasi Carla Del Ponte, ish-prokurore për krime lufte dhe tani anëtare e komisionit, u ka thënë mediave zvicerane se rebelët sirianë kanë përdorur armë kimike, përkatësisht gaz sarin.

Rebelët kanë hedhur poshtë pohimet e Del Pontes. Në anën tjetër, aktivistët për të drejtat e njeriut kanë thënë se sulmet ajrore të Izraelit në lokacionet ushtarake pranë Damaskut, kanë vrarë së paku 42 ushtarë të dielën.

Izraeli ka thënë se sulmet kanë pasur në shënjestër militantët e Hezbollahut dhe jo regjimin sirian.

Advertisements

From → Bota, SHBA

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: