Skip to content

Turqia lidh me një kanal Detin e Zi dhe atë të Marmarasë

May 6, 2013

Turqia lidh me një kanal Detin e Zi dhe atë të MarmarasëSTAMBOLL – Gjatë qershorit të ardhshëm Turqia do të fillojë ndërtimin e një kanali detar, që do të lidhë Detin e Zi dhe detin e Marmaras, njoftoi ministri turk i Transportit, Binali Jëldërëm.

Sipas Jëldërëmit, qëllimi i këtij projekti është që të zvogëlohet komunikacioni i stërngarkuar detar në Ngushticën e Bosforit.

”Me ndërtimin e këtij kanali pjesa evropiane e Stambollit do të shndërrohet në një ishull të madh”, shtoi Jëldërëm.

Parashikohet që nëpër kanalin e ri, i cili do të jetë me gjatësi prej 45 kilometrash, të rikahëzohet i tërë komunikacioni prej rreth 50 000 anijesh transporti dhe tankera, që tani kalojnë në këtë ngushticë.

“Në të ardhmen, Bosforin do ta shfrytëzojmë vetëm për aktivitete sociale dhe kulturore”, theksoi Jëldërëm.

Advertisements

From → Europa

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: