Skip to content

SHBA-ja e angazhuar për eksplorimin e Marsit

May 7, 2013

SHBA-ja e angazhuar për eksplorimin e Marsit– Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë angazhuar, pavarësisht vështirësive buxhetore, të dërgojnë astronautë në Mars në 20 vitet e ardhshme, bënë të ditur burime zyrtare vendase.

“Udhëtimet drejt Marsit janë destinacionet përfundimtare të njerëzimit dhe qëllimi i NASA-s”, theksuan burimet zyrtare vendase.
“Ky program mbështet këtë qëllim”, shtuan burimet.

Presidenti amerikan, Barack Obama ka propozuar kohët e fundit në Kongres një buxhet prej 17,7 miliardë dollarësh për NASA-n në vitin 2014, një ulje në krahasim me vitet e kaluara.

Por, pavarësisht vështirësive aktuale buxhetore, SHBA-ja mbetet e angazhuar për eksplorimin e Marsit.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: