Skip to content

Gjysma më e mirë…

May 8, 2013

Ke të drejtë te kesh Opinionin tënd, por nuk ke të drejtë të kesh faktet e tua. Kjo shprehje që i atribuohet politikanit amerikan, Daniel Patrick Moynihan nuk është se pi ujë fort në Shqipëri, ku një politikan serioz, me plotë të drejtë mund të thoshte, “Ik ore mos më caj b%#! me gjithë Moynihanin” – dhe pastaj do vijonte të servirte “Faktet e tij”, që nuk u binden maksimave politike moderne.

Madje edhe nëse do të përballeshin me llogaritjen e përqindjeve të grave dhe vajzave të përfshira në listat e kandidatëve, me siguri do të na bindnin se niveli teper i ulët i femrave në grupet e ardhshme parlamentare, nuk është një fakt matematik, por një keqkuptim nga ana jonë. Po c’keqkuptim zeza? Sikur ikur të kishim pasur këtë % grash edhe në popullsi, do ishim vrarë, kush e kush të zinte ndonjërën, e cila, në rastin më të mirë do kishte vetëm 2 burra.

 

NIVELI I PËRFAQËSIMIT TË GRAVE NË LISTAT E QARQEVE. (Pa llogaritur se një pjesë e tyre janë në pozicione humbëse në listë).

QARKU PS, PD
TIRANA 18%, 25%
VLORA 40%, 12%
DURRËSI 14%, 30%
ELBASANI 18%, 13%
FIERI 31%, 12%
KORCA 38%, 25%
SHKODRA 30%, 25%
BERATI 33%, 37%
DIBRA 16%, 0%
LEZHA 38%, 14%
KUKESI 0%, 0%
GJIROKASTRA 0%, 20%

Advertisements

From → Vendi

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: