Skip to content

Bayern Munich ndërton xhami?

May 10, 2013


Drejtoria e klubit futbollistik Bayern München e ka ndërmend ta ndërtojë një xhami në stadiumin Allianz Arena. Kjo do të jetë xhamia e parë në të gjitha stadiumet e botës.
Kjo iniciativë erdhi si përgjigje e propozimit të Franck Ribery, i cili kërkoi një mesxhid apo dhomë të vogël për ta falë namazit, ai dhe lojtarët tjerë myslimanë.
Por, përgjigja e kryesisë së klubit ishte befasuese pasi që ata vendosën që ta ndërtojnë një xhami të tërë dhe të jetë në shfrytëzim të lojtarëve dhe tifozëve.
Klubi ka marrë përsipër 85% të harxhimeve të ndërtimit të kësaj xhamie, kurse pjesën tjetër ia ka lënë lojtarëve dhe tifozëve. Kjo xhami do ta ketë Imamin e vet, bibliotekën dhe mësime fetare. //Interesi.Publik//

Advertisements

From → Sport

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: