Skip to content

Mango, kundër kancerit e sëmundjeve të zemrës

May 10, 2013

Mango, kundër kancerit e sëmundjeve të zemrës-Mango është një pemë e shijshme ekzotike, e cila e rrit aftësinë e organizmit që të luftojë kundër kancerit, sëmundjeve të zemrës dhe çrregullimit të shikimit.

Bëhet fjalë për një pemë, e cila e ka origjinën nga Azia Jugore, është e njohur për aromën e saj, të cilës është vështirë t’i rezistohet, ndërsa shumë njerëz nuk e dinë që mangoja është pemë kombëtare e Indisë, Pakistanit dhe Filipineve.

Kjo pemë në vete përmban një sasi të madhe të përbërësve karotidë, të cilët mund të ofrojnë një mbrojtje të caktuar nga disa lloje të kancerit. Është e ditur që karotina, e cila mund të gjendet në pemë dhe perime të kuqe ofron mbrojtje nga dielli i fortë dhe e mbron lëkurën.

Vitamina A dhe betakarotina gjithashtu njihen si përbërës, që mund ta përmirësojnë shikimin, derisa vitamina B6, e cila gjithashtu gjendet në frytin e kësaj peme, ndihmon kontrollimin e kimocisteinave në gjak.
Niveli i lartë i këtij aminoacidi lidhet me rrezikun më të madh nga pësimi i infarktit ose ndonjë sëmundjeje tjetër të zemrës.

Advertisements

From → Shkencë, Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: