Skip to content

Farat e lirit mund ta parandalojnë kancerin e gjirit

May 11, 2013

Farat e lirit mund ta parandalojnë kancerin e gjiritFemrave do ti duhet që të konsumojnë fara të lirit dhe bukë që i përmban ato, sepse konsumimi i tyre e redukton rrezikun nga kanceri i gjirit me 28 për qind.

Në studimin kanadez hulumtuesit kanë dëshmuar që konsumimi i farave të lirit e redukton rrezikun nga kanceri i gjirit për 28 për qind te gratë pas menopauzës, ndërsa konsumimi i bukës nga liri për 26 për qind edhe te femra para dhe pas menopauzës.

Këto rezultate tregojnë se farat e lirit dhe buka që i përmban ato mund të jenë mjete të thjeshta, por efikase për reduktim të rrezikut nga kanceri i gjirit.

Shkencëtarët kanadezë kanë analizuar të dhënat e 2.999 grave të sëmura nga kanceri i gjirit dhe 3.370 grave të shëndetshme të moshave prej 25 deri në 74-vjeçare. Gratë pas menopauzës kanë pasur për 28 për qind më pak kancer të gjirit nëse kanë konsumuar së paku një të katërtën e një filxhani me fara të lirit gjatë një muaji dhe 26 për qind më pak nëse kanë ngrënë së paku një fetë buke me fara të lirit në ditë.

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: