Skip to content

Farat e lirit mund ta parandalojnë kancerin e gjirit

May 11, 2013

Farat e lirit mund ta parandalojnë kancerin e gjiritFemrave do ti duhet që të konsumojnë fara të lirit dhe bukë që i përmban ato, sepse konsumimi i tyre e redukton rrezikun nga kanceri i gjirit me 28 për qind.

Në studimin kanadez hulumtuesit kanë dëshmuar që konsumimi i farave të lirit e redukton rrezikun nga kanceri i gjirit për 28 për qind te gratë pas menopauzës, ndërsa konsumimi i bukës nga liri për 26 për qind edhe te femra para dhe pas menopauzës.

Këto rezultate tregojnë se farat e lirit dhe buka që i përmban ato mund të jenë mjete të thjeshta, por efikase për reduktim të rrezikut nga kanceri i gjirit.

Shkencëtarët kanadezë kanë analizuar të dhënat e 2.999 grave të sëmura nga kanceri i gjirit dhe 3.370 grave të shëndetshme të moshave prej 25 deri në 74-vjeçare. Gratë pas menopauzës kanë pasur për 28 për qind më pak kancer të gjirit nëse kanë konsumuar së paku një të katërtën e një filxhani me fara të lirit gjatë një muaji dhe 26 për qind më pak nëse kanë ngrënë së paku një fetë buke me fara të lirit në ditë.

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: