Skip to content

800 shënjtërimet e Papa Françeskut

May 13, 2013

800 shënjtërimet e Papa FrançeskutITALI- Papa Françesku ka shpallur shenjtërimet e para të papatit të tij në një ceremoni në Vatikan, një listë që përfshin 800 viktimat e një masakre të kryer nga ushtarët e Perandorisë Osmane në vitin 1480. Atyre iu prenë kokat në jug të Italisë, në Otranto, pasi refuzuan të shndërroheshin në islamë. Emrat e tyre janë të panjohur, me përjashtim të një drejtuesi ushtarak, të quajtur Antonio Primaldo. 

Midis listës së shenjtorëve ishin edhe dy murgesha amerikano-jugore, Laura Montoya nga Kolumbia dhe Maria Guadalupe Gacia Zavala nga Meksika të cilat u ndanë nga jeta në shekullin XX dhe i dedikuan të gjithë jetën e tyre të varfërve. Vetëm brenda dy muajve të drejtimit të tij, Papa Françesku ka shpallur më shumë shenjëtërime se çdo Papë tjetër.

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: