Skip to content

Bullgari, zgjedhjet e parakohshme parlamentare

May 13, 2013

Bullgari, zgjedhjet e parakohshme parlamentareSot Bullgaria u është drejtuar kutive të votimit për zgjedhjet e parakohshme paralamentare. Votimi ka filluar që në orën 7:00 të mëngjesit dhe sipas agjensive bullgare deri më tani nuk ka pasur asgjë për të shqetësuar. Ministria e Brendshme ka vënë në dispozicion një numër të madh policësh për ta mbajtur sa më të qetë situatën teksa kryhet votimi.

Në kryeqytetin e Bullgarisë, në Sofia, janë hapur 419 qendra votimi dhe të gjitha po funksionojnë normalisht. Nuk është raportuar ende asnjë incident në asnjë prej qendrave të votimit. Protestat masive kundër standardeve të ulëta të jetesës dhe korrupsionit detyruan qeverinë e Partisë së Qendrës së Djathtë GERB që të japë dorëheqjen në shkurt.

Ndërkohë sot fitorja diskutohet midis liderit të partisë socialiste BSP, Sergei Stanishev dhe ish kryeministrit Boiko Borisov i partisë së Qendrës së Djathtë GERB.

Advertisements

From → Rajoni

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: