Skip to content

Me mijëra aplikime për bileta njëdrejtimëshe në Mars

May 13, 2013

Me mijëra aplikime për bileta njëdrejtimëshe në MarsRreth 78,000 njerëz kanë aplikuar për biletë njëdrejtimëshe për në planetin e kuq, ka raportuar ‘The Los Angeles Times’. Misioni është pjesë e kompanisë holandeze “Mars One” e cila tashmë ka filluar të mbledhë aplikimet. 

Individë me profesione të ndryshme dhe nga pjesë të ndryshme të botës tashmë kanë dërguar prezantimet e tyre në video, përmes të cilave do të përzgjidhen. 

Të interesuarit nuk duhet domosdoshmërish të kenë përvoja paraprake në shkencat hapësinore mirëpo duhet të jenë të gatshëm të ndërmarrin një udhëtim me rregulla strikte dhe të jenë mbi 18 vjet. Udhëtimi është njëdrejtimësh, kështu që nuk planifikohet kthimi i njerëzve në planetin tonë. 
28 deri në 40 të pranuarit planifikohet të nisen për në Mars në vitin 2023 ndërkohë që këtë vit pritet të mbahen trajnime të ndryshme me të përzgjedhurit. 

Aplikimi kushton vetëm 40 dollarë.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: