Skip to content

OBSH: Virusi NCOV, transmetohet nga njeriu tek njeriu

May 13, 2013

OBSH: Virusi NCOV, transmetohet nga njeriu tek njeriuOrganizata Botërore e Shëndetësisë ka bërë të ditur se virusi i ri i gripit NCOV që shkakton pneumoni dhe shkatërrim të veshkave mund të transmetohet nga njeriu tek njeriu nëpërmjet kontakteve të afërta. 

Paralajmërimi vjen pasi Ministria Franceze e Shëndetësisë ka konfirmuar një rast të dytë me këtë virus të rrezikshëm. Në Arabinë Saudite janë raportuar dy të vdekur nga ky lloj gripi . 

Zyrtarë të OBSH-së kanë shprehur shqetësimin për potencialin e këtij virusi. Sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, që në vitin 2012, kanë qenë 33 raste të konfirmuara në Evropë dhe në Lindjen e Mesme. Nga to, 18 kanë humbur jetën. 

Organizata Botërore e Shëndetësisë është shprehur e shqetësuar për rritjen e numrit të personave të prekur nga ky lloj virusi, që i përket të njëjtës familje që shkaktoi probleme të shumta me frymëmarrjen, Sarsi që u përhap në vitin 2003 në Azi.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: