Skip to content

Italia, Merkel përshëndet Napolitanon për rolin në kapërcimin e ngërçit

May 18, 2013

Italia, Merkel përshëndet Napolitanon për rolin në kapërcimin e ngërçitBERLIN- Kancelarja gjermane, Angela Merkel përshëndeti sot presidentin e Italisë, Giorgio Napolitano për rolin tepër thelbësor të luajtur nga ky i fundit në formimin e qeverisë aktuale italiane dhe në kapërcimin e ngërçit politik të krijuar nga zgjedhjet elektorale të muajit shkurt, ku nuk doli një fitues i qartë.

”Kancelarja gjermane përshëndeti presidentin italian për rolin e luajtur prej tij në formimin e qeverisë së kryeministrit Enrico Letta, gjatë një bisede telefonike të zhvilluar mes dy liderëve”, njoftonin burime të qeverisë gjermane, pa bërë publik identitetin e tyre, ku shtonin se ”Merkel e kishte lavdëruar Napolitanon për maturinë e treguar në një moment tepër të vështirë me të cilin u përball Italia”.

Advertisements

From → Europa

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: