Skip to content

Rreziku nga vaksina Infanrix Hexa, kompania kërkon tërheqjen dhe nga Shqipëria

May 18, 2013

Rreziku nga vaksina Infanrix Hexa, kompania kërkon tërheqjen dhe nga ShqipëriaVaksinat tek bebet, hapet debati. Kompania që e prodhon vaksinën Infanrix Hexa, GlaxoSmithKline ka kërkuar tërheqjen urgjente nga tregu për 19 vende në botë, përfshirë dhe Shqipërinë.

Urdhëri nga GlaxomithKline është dhënë në muajin 4 tetor 2012, arsyeja, sepse nga kontrolli është gjetur prania e një bakteri të rrezikshem në disa lote prodhimi të vaksinës të Infanrix Hexa. Vendet e përfshira janë: Shqipëria, Australia, Belgjikë, Brazil, Kanada, Cekia, Qipro, Franca, Gjermania, Greqia, Liban, Malajzia, Malta, Hollandas, Katar, Rumania, Sllovakia, Spanja, Britania e Madhe dhe Vietnami.

Sipas kompanisë prodhuese, nga kontrollet e bëra janë gjetur dhe fakte mbi ndotjen në vendet ku vaksina prodhohet.
vaksina
Kjo lloj vaksine iu jepet fëmijëve në tre doza, në moshën 3, 5 dhe 11 muajsh, me qëllim rritjen e imunitetit të fëmijëve ndajh sëmundje si, difteria, tetanosi, poliomieliti, hepatiti B dhe kolla e mirë.
Urdhri është dhënë në muajin Tetor, por në Shqipëri mbetet ende e paqartë situata me vaksinën, nëse u tërhoq apo jo nga tregu mjekësor, apo vijon ende të injektohet tek fëmijët tanë

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: