Skip to content

14-vjeçari me autizëm, më inteligjent se Ajnshtajni (VIDEO)

May 19, 2013

Kur Jacob Barnett ishte vetëm dy vjeç, ishte diagnostikuar me autizëm. Mjekët u thanë prindërve se djali ndoshta kurrë më nuk do të flasë, të lexojë, ose se ka për t’i kryer aktivitetet e përditshme.

Por mjekët gabuan. Barnett sot është 14 vjeç dhe është një student i shkallës master. Ai ka për synim të mbrojë doktoraturën në fizikën kuantike.

Barnetti ka koeficientin e inteligjencës (IQ) prej 170 dhe ua kishte mësyrë studimeve në Universitetin e Indianes, kur ishte vetëm dhjetë vjeç.

Barnett jo vetëm që është më inteligjent ndoshta nga Ajnshtajni, por ka mundësi një ditë të rrëzojë teorinë e tij të relativitetit.

Përveç obligimeve të shumta me studimet, Barnett, gjithashtu është një sipërmarrës dhe shkrimtar.

Ai me prindërit ka hapur një organizatë bamirësie me emrin “Jacobs Place” për të zgjuar ndërgjegjen e njerëzve dhe për të thyer paragjykimet në lidhje me autizmin.

Shiko VIDEON KETU

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: