Skip to content

Njeriu që hoqi dorë nga jeta luksoze për të ndihmuar të tjerët

May 19, 2013

Filmbërësi Tom Shadyac, i cili dikur fitonte miliona dollarë me filmat e suksesshëm, ka hequr dorë nga jeta e pasur hollivudiane.

54-vjeçari është i njohur për skenarin dhe regjinë e shumë filmave te suksesshem.

Në vitin 2007, ai pësoi një aksident me biçikletë dhe u bë shumë i ndjeshëm në zhurmë dhe dritë, prandaj vendosi që jetën luksoze ta zëvendësojë me jetë normale.

Ai nuk jeton më në vila dhe nuk ka aeroplan privat, ndërsa shumicën e parave i ka dhuruar për t’u ndihmuar njerëzve. Shadyac do të xhirojë filmin e parë pas shtatë vitesh, mirëpo ka refuzuar milionat dhe do të përfitojë vetëm 218.000 dollarë.

“Kam bërë jetën e të pasurit dhe kam pasur vila private dhe gjëra tjera luksoze. Nuk kam pasur nevojë për aeroplan privat. Më kushtonte 44.000 dollarë për një fluturim prej një orë e gjysmë, ndërsa kjo është një shumë që dikush nuk e fiton gjatë gjithë vitit”, ka thënë regjisori, i cili ka hapur strehimore në Virginia dhe u ndihmon të gjitha organizatave që luftojnë kundër varfërisë.

“Sa më shumë që jap, aq më i pasur ndihem. Gjithçka që kam dhënë më është kthyer shumëfish. Grackat e famës dhe pasurisë janë pikërisht gracka. Askush që është shtrirë për vdekje nuk ka kërkuar më shumë para. Të gjithë thonë: ‘Jam i lumtur që kam pasur familjen që kam dashur, që kam qenë pjesë e diçkaje”, ka theksuar Shadyac.

Advertisements

From → Kulture

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: