Skip to content

Gjiganti amerikan Dell ka shënuar rënie prej 79 për qind të fitimit neto

May 20, 2013

Gjiganti amerikan Dell ka shënuar rënie prej 79 për qind të fitimit netoGjiganti amerikan Dell ka prezantuar rezultatet financiare të kompanisë, e cila ka regjistruar rënie prej 79 për qind të fitimit neto.

Rënia e mprehtë e fitimeve të kompanisë është shpjeguar me pakënaqësinë e madhe të aksionarëve, të cilët kanë qenë kundër shitjes së kompanisë, në kohën kur shitjet e kompjuterëve personal kanë rënë ndjeshëm, pasi që përdoruesit gjithnjë e më shumë janë kthyer drejt telefonave dhe tabletave.
Fitimi neto i kompanisë është zvogëluar për 130 milionë dollarë gjatë tre muajve të fundit, një rënie prej gati 2% e totalit të të ardhurave të Dell që arrin në 14 miliardë dollarë, ndërsa dy nga investitorët më të mëdhenj të kompanisë nuk duan që kompania të jetë plotësisht në duart e Michael Dell.

Michael Dell ka ofruar 24,4 miliardë dollarë për ta blerë kompaninë tërësisht, ndërsa ai planifikon që në të ardhmen e afërt Dell të zhvendoset nga prodhimi i kompjuterëve personal tek prodhimi i pajisjeve mobile.

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: