Skip to content

Kakao ndihmon në përmirësimin e memories

May 20, 2013

Përdorimi i përditshem i kakaos përmirëson memorien tuaj. Këtë e tregojnë rezultatet e kërkimëve më të fundit. Në eksperiment kanë marrë pjesë vullnetare nga mosha të ndryshme, të cilët gjatë një muaji kanë pirë cdo ditë kakao. Ekspertët e kanë skanuar trurin e vullnetarëve, në fillim dhe në fund të eksperimentit. Ata kanë qenë të ndarë në tre grupe, në të parin ata që kanë pirë 500mg, në të dytën ata që kanë pirë 250 mg dhe në të tretën ata që nuk konsumuan fare kakao. Në fund studiuesit arritën në përfundimin se kakao ka një rol të rëndesishëm në përmirësimin e memories. Kakao mbron trurin nga lodhja dhe përmirëson funksionimin e tij.

Advertisements

From → Kulture, Lifestyle

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: