Skip to content

Pijet me gaz krijojnë gurë në veshka

May 20, 2013

 Njerëzit që çdo ditë konsumojnë pije të gazuara, kanë më shumë rrezik që t’ju krijohen gurë në veshka, sesa ata persona që konsumojnë një pije në javë.

Një studim i fundit i spitalit amerikan të femrave  thotë se, personat që e kanë të përditshëm konsumin e pijeve me gaz kanë 23 për qind më shumë rrezik nga gurët në veshka.

Kafeja, çaji dhe lëngu i portokallit reduktojnë rrezikun nga gurët në veshka, por edhe pse ato pije kanë efekt pozitiv, konsumimi i përditshëm i pijeve të gazuara mund te rrisë rrezikun.

Ndikim të ngjashëm kanë edhe pijet e pagazuara të ëmbëltuara. “Edhe pse lëngu ndihmon në shpërbërjen e gurëve, disa pije kanë efekt të kundërt. Rezultatet e studimit mund të na ndihmojnë që të zhvillojmë një plan për parandalimin e krijimit të gurëve në veshka”, sqaroi autori i studimit.

 

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: