Skip to content

Asteroidi gjigand do të kalojë afër Tokës në 31 Maj

May 22, 2013

Ka shume asteroid qe fluturojne ne hapesire dhe kalojne afer Tokes. Nese nje asteroid i vogel futet ne atmosferen e Tokes, ai digjet perpara se te arrije ne siperfaqe. Ne fakt ka asteroid qe mberrijne deri ne Toke, por kete jane raste teper te rralla. Nje asteroid gjigand do te kaloje afer tokes ne 31 Maj.

Nuk do te jete nje asteroid i vogel, ai eshte 2 milje i gjere dhe do te kaloje 3.6 milion milje larg Tokes. Ne fakt kjo distance duket shume e madhe per njerezit. Per NASA-n kjo distance eshte mjaftueshem afer per te bere studimet e nevojshme.

NASA thote se asteroid eshte 15 here me larg se Hena. Madje thuhet se do te jete 9 here me i madh se nje anije udhetaresh. Nasa do ta vezhgoje asteroidin me radar me madhesi 70 metra.

Asteroidi quhet 1998 QE2, ky emer i eshte vene nga viti qe eshte zbuluar. Madje pas 200 vjeter ky asteroid do te kaloje serisht afer Tokes. Astronomet do te studiojne detaje topografike per te bere parashikime te fuqise shkaterruese te tyre.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: