Skip to content

Disa metoda si të kurseni karburantin e makinës suaj

May 22, 2013

Viteve të fundit çmimet e karburanteve jashtëzakonisht janë ngritur. Përkundër informatave rreth faktit se sa harxhon automobili që e dëshironi është me rëndësi ta dini se harxhimi i makinës varet edhe nga disa fakte që mund të ndikojnë në përdtishmërinë e automobilit tuaj. Ekzistojnë disa metoda si ta zvogëloni harxhimin e karburantit të makinës suaj.

Pa përshpejtim dhe ndalesa të përnjëhershme. 

Është më se me rëndësi që t’i shmangni përshpejtimin e përnjëhershëm dhe vozitjen agresive, pasi se në këtë mënyrë harxhohet karburanti. Kjo nënkupton se mos ta shtypni pedalen e gazit përnjëherë deri në fund, duhe arritur rrotullime të shumëta në minutë. Gjithashtu shumë harxhohet edhe në frenimin e përnjëhershëm.

Mos bëni ndërrimin e panevojshëm të marzheve të makinës. Bëni ndërrimin në bazë të shpejtësisë aktuale dhe rrotullimeve të  motorit. Mos e lejoni motorin që të “Mundohet” me shpejtësinë e madhe gjatë kohës  se frenimit. Kjo është një fakt që kontribuon në harxhimin e madh të karburantit.

Është me rëndësi ta dini se harxhimi i karburantit në autostradë është jashtëzakonisht e madhe në qoftë se vozitni me shpejtësi më të madhe se 120 km në orë.

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: