Skip to content

Gjurmët që “vunë në lojë” NASA-n

May 22, 2013

Publikimi i një imazhi ku tregohen gjurmë aktiviteti në Mars, për pak sa nuk u besua nga vetë shkencëtarët e NASA-s. 

“Curiosity” dërgoi në tokë imazhet e radhës nga planeti i kuq dhe në njërin prej tyre shiheshin qartë gjurmët e një makinerie që kishte kaluar mbi sipërfaqen e planetit.

Gjithcka u bë më e besueshme kur u zbulua se gjurmët e trajketores së “Curiosity” me ato të dërguara në tokë që do të thotë se dicka tjetër kishte kaluar aty më parë. Por pas thellimit të hulumtimit u kuptua se bëhej fjalë për gjurmët e dy robotëve të nisur 9 vite më parë nga NASA.

NASA humbi kontrollin e saj mbi “Spirit” në vitin 2009, kur mekanizmi ngeci në një terren me rërë, ndërsa Opportunity vazhdon rrugën e saj drejt kraterit të Endeavour.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: