Skip to content

Lagarde në Gjykatë, dyshime për favorizim të një biznesmeni

May 23, 2013

Lagarde në Gjykatë, dyshime për favorizim të një biznesmeni Drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar, francezja Christine Lagarde, u paraqit sot përpara Gjykatës së Drejtësisë të Republikës (CJR) për të shpjeguar rolin e saj, në vitin 2008, pas një arbitrazhi problematik në favor të biznesmenit, Bernard Tapie.

Lagarde, mbërriti e qeshur përpara gjykatës, ku e prisnin rreth 30 gazetarë.

Ish-ministrja e Ekonomisë dhe Financave, pjesë e qeverisë së Nicolas Sarkozy prej vitit 2007 deri në vitin 2011, është përfshirë në një hetim mbi deklarata të rreme dhe keqpërdorim të fondeve publike në lidhje me një vendim arbitrazhi të diskutueshëm në favor të biznesmenit, Bernard Tapie.

Lagarde ka luajtur një rol të rëndësishëm në gjykimin në të cilin biznesmeni Bernard Tapie ka fituar 403 milion euro në vitin 2008 për një mosmarrëveshje afatgjatë me bankën ”Credit Lyonnais”.

Advertisements

From → Europa

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: