Skip to content

Gratë që kanë një punë stresuese, janë më pak tërheqëse për meshkujt

May 24, 2013

Një studim i ri ka zbuluar se femrat që kanë një karrierë të fuqishme, që kanë punë stresuese mund të luftojnë për të gjetur dashurinë.

Përveç orëve të gjata, të cilat mund të bëjnë që të mos gjejnë kohë për romantizëm, stresi i një pune të lodhshme shkakton rritje në nivelin e një hormoni që quhet kortizol, i cili, i bën gratë më pak të pashme dhe tërheqëse për burrat. (telegrafi)

Burrat janë pyetur në një anketë që të vlerësojnë atraktivitetin e fytyrave të grave dhe ata që kishin nivele të larta të hormonit të stresit, ishin vlerësuarat më pak.

Hulumtimi, i kryer nga Universiteti Turku, në Finlandë dhe transmeton Idea, sugjeron se ky efekt mund të jetë për shkak se ata që kanë nivele të larta të stresit priren të jenë më pak të shëndetshme në përgjithësi, dhe fytyrat tona pasqyrojnë të dyja, sa të shëndetshme jemi dhe saj pjellore gjithashtu.

Kortizoli ndihmon në uljen e sistemit imunitar dhe metabolizmi rritet në kushte të vështira, mbiprodhimi i tij mund të ketë një efekt negativ në shëndet dhe ka qenë e lidhur me sëmundje të zemrës gjithashtu.

 

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: