Skip to content

Apple. Brendi më i vlefshëm në botë

May 25, 2013

Image representing Apple as depicted in CrunchBase

Të gjithë e dinë se aksionet e Apple janë duke marrë teposhtëzen gjatë disa muajve të fundit, por a është kjo rënie duke ndikuar në të vërtetë në vlerën themelore të kompanisë?

Radhitjet e fundit të vlerës së brendeve të bëra nga MarketingWeek sugjerojnë se përgjigja në këtë pyetje është “jo”, pasi që publikimi thotë se vlera e Apple si brend aktualisht është rritur nga viti në vit, dhe se i njëjti mbetet marka më e mirë në botë.

MarketingWeek thotë se vlera e një brendit të një kompanie llogaritet duke shumëzuar fitimet e saj me përqindjen e kontributit të dhënë nga “brendi”, i cili përcaktohet nga përqindja e vlerës financiare që është prodhuar nga aftësia e brendit për të krijuar konsumatorë besnik.

 

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: