Skip to content

BBC, sondazhi: Gjermania, vendi më pozitiv

May 25, 2013

BBC, sondazhi: Gjermania, vendi më pozitivGjermania është kombi më i dashur në botë, apo më saktë ai që shihet si më pozitivi, në sondazhin e përvitshëm për Vlerësimin e Vendeve, të organizuar nga BBC. 

Më shumë se 26 mijë njerëz anembanë botës iu përgjigjën sondazhit. Atyre iu kërkua të votonin 16 vende dhe Bashkimin Europian, nëse influenca e tyre në botë ishte “kryesisht pozitive”, apo “kryesisht negative”.

Gjermania zuri vendin e parë me 59% të vlerësimeve si vend pozitiv, ndërsa Irani ishte sërish një nga vendet e para negativisht, madje më i keqi.

Pikëpamja globale për vendet më të mëdha të Europës është rritur ndjeshëm në 2013-n, sipas këtij sondazhi, i cili u zhvillua me ndihmën e GlobeScan dhe PIPA, që ndërmorrën intervista të drejtpërdrejta dhe telefonike, me njerëz të përzgjedhur rastësisht, kryesisht në qendrat urbane të 25 vendeve anembanë botës.

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: