Skip to content

SIDA prek më shumë se 34 milionë persona në botë

May 25, 2013

SIDA prek më shumë se 34 milionë persona në botëVJENË – Më shumë se 34 milion persona janë të prekur nga sëmundja e shekullit, SIDA në mbarë botën dhe numri më i madh i të infektuarve, rreth 70 për qind, jetojnë në Saharanë Jugore në Afrikë, sipas statistikave të publikuara nga Programi i Përbashkët i Kombeve të Bashkuara për SIDA-n.

“Terapia antiretrovirale ka ndikuar në mënyrë të efektshme në rritjen e jetëgjatësisë së personave të infektuar nga kjo sëmundje në mbarë globin,” deklaroi të enjten AIDA HELP në Vjenë.

Fondet vjetore të krijuara nga shoqata e bamirësisë, ‘Life Ball’, në Vjenë, kanë kontribuar pjesërisht për të siguruar të prekurit nga SIDA me mjekimin e nevojshëm.

Vitin e kaluar, projekte kombëtare dhe ndërkombëtare për SIDA-n janë financuar me 2,1 milion euro nga ”Life Ball’.

Advertisements

From → Shkencë

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: