Skip to content

Doni të bëhëni të pasur? Ja çfarë pune duhet të bëni

May 27, 2013

Per ata qe kane pasion zhytjet dhe mbase edhe golfin, ekziston nje pune qe lejon te kombinohen dy pasionet dhe te fitohen shume para. Behet fjale per zhytesit ne fushat e golfit. Puna eshte qe te rimeren topat qe kane perfunduar ne liqene nga golfistet, artificiale dhe jo, te pranishem gjate rruges.

“Kur dikush gabon ne gjuajtje dhe topi perfundon ne uje, eshte si nje depozitim ne banke”,- tha nje zhytes i specializuar ne kete fushe te pazakonte. Rothchild ka nje kompensim mes 7 dhe 12 cent per cdo top te gjetur. Pak, por sasia e topave eshte me te vertete mbreselenese.

Ne nje dite mesatare, ai gjen rreth 4000 topa, por ndonjehere gjen dhe me shume. “Njehere kam gjetur 15,800 topa nen uje”. Ne secilin liqen artificial (ka shume te tille ne fushat e golfit) mund te perfundojne gati 10,000 topa ne sezon. Veshtiresia e gjetjes eshte rritur nga fakti se uji eshte shpesh i turbullt, duke ndaluar keshtu shikimin e qarte.

“Them se ka shume golfiste pesimiste perreth”- thote duke qeshur zhytesi, i cili fiton rreth 100,000 dollare ne vit vetem me aktivitetin e tij te rralle. Por ka dhe rreziqe te vogla: “Njehere nje golfist gati me goditi me shkop… pa flluskat ne siperfaqe dhe mendoi mos ishte ndonje aligator apo ndonje kafshe e rrezikshme”. Sigurisht qe nuk eshte si te zhytesh ne Karaibe apo ne ndonje gji te bukur, por me siguri behet fjale per nje pune interesante .

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: