Skip to content

Gjeniu egjiptian i informatikës

May 27, 2013

Gjeniu egjiptian i informatikës

Mahmud Vael është një gjeni i informatikës në Egjipt dhe jo vetëm. 14-vjeçari punon që tani për gjigantin amerikan “Microsoft” me programet më të sofistikuara të tij, si dhe jep leksione masteri në një universitet në Kairo. Ai është një nga njerëzit më të rinj në planet, i kualifikuar që të japë leksione mbi gjuhën e programimit “C++”. Aftësitë e jashtëzakonshme të Vael, janë më të hershme. Që në moshën 3-vjeçare, ai dinte tabelën e shumëzimit. Sipas institutit të kualifikuar për shkallën e inteligjencës “Standford-Binet”, Vael ka një koeficent inteligjence 155, që është shifër tepër e lartë. Megjithatë, kushtet e vështira ekonomike dhe sociale në vendin e tij, kanë bërë që 14-vjeçari të pengohet në afirmimin në arenën ndërkombëtare.

Advertisements

From → Shkencë, Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: