Skip to content

Google , projekti i ri , wireless neper bote !

May 27, 2013

Google Fiber është projekti i ri nga Google i cili e shndërron kompaninë në ofrues të shërbimit të internetit, dhe deri më sot, gjiganti amerikan i teknologjisë ka sjell internetin më të shpejtë në qytete të caktuara amerikane, për një çmim shumë të ulët.

Përveç planeve për ta zjeruar rrjetin e saj me fibër optik edhe në pjesë të tjera të vendit, Google gjithashtu është duke menduar të fillojë me ofrimin e internetit wireless në tregje të caktuara ndërkombëtare.

Qëllimi i Google është që të ofrojë internetin e saj për njerëzit të cilët jetojnë në zona më rurale, sikurse ata në Azinë Juglindore, apo të tjerët në Afrikën Sahariane.

Mirëpo kjo nuk është e tëra. Kjo pasi që edhe qytetet e mëdha do të jenë të pajisura me internetin pa tela të Google, fillimisht ata që kanë rrjetin e tyre me fibër.

Aktualisht, Google është duke biseduar me rregullatorët e Afrikës Jugore për tejkalimin e kufizimeve, për të pasur mundësinë e investimit në pajisje të nevojshme të cilat do ta ofronin shërbimin për njerëzit.

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: