Skip to content

Masakër e maoistëve në Indi

May 27, 2013
English: DINESH

English: DINESH (Photo credit: Wikipedia)

Rebelet maoiste vrane të shtunën në shtetin e Catisgarh, ne qender te Indise, 28 persona, mes te cileve edhe perfaqesues te Partise se Kongresit, ne pushtet, ndersa 32 te tjere te tjere u plagosen. 

Rebelet i zune prite makinave me te cilat udhetonin udheheqesit lokalë dhe mbeshtetesit e Kongresit. Sipas policise, ata fillimisht shperthyen nje mine dhe qelluan automjetet në zonën e Sukmas, 345 km ne jug te Raipurit, kryeqendres se Catisgarh-it.

Kryetarja e Partise se Kongresit Sonia Gandi  u shpreh  e tronditur nga sulmim qe sipas saj godet vlerat demokratike te Indise. Mes viktimave ishte kreu i Partise se Kongresit ne Catisgarh, Nandkumar Patel, djali i tij dhe nje udheheqes lokalë, kur rebelet i zune prite karvanit te makinave qe i shoqeronin.

Sipas policise, karvani u ndalua fillimisht nga disa peme te rrezuara në rruge. Automjeti i pare u godit me pas nga nje mine-toke perpara se 200 rebelet te hapnin zjarr. Ne shenjester te sulmit ishte Nandkumar Patel qe se bashku me te birin Dinesh u hodh nga makina ne perpjekje per t’u fshehur. Trupat e tyre u gjenden aty prane. Sic raportohet, kreut te partise se Kongresit se Catisgarh i ishin prere gjymtyret.

Rebelet maoiste veprojne prej kater dekadash ne qender dhe lindje te Indise. Ata kerkojne toke dhe vende pune per te varferit dhe se fundi synojne te krijojne nje “shoqeri komuniste” duke rrezuar regjimin “gjysme-kolonial, gjysme feudal”.

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: