Skip to content

SHBA-Harvard, shpiket roboti-insekt

May 27, 2013

SHBA-Harvard, shpiket roboti-mizë

Shkencëtarët amerikanë kanë krijuar një robot me përmasat e një mize, që është i aftë të performojë me manovra të shpejta e të sakta, ashtu si insekti. Ky robot-mizë, i ndërtuar nga fibra karboni, peshon një fraksion grami dhe ka muskuj super të shpejtë elektronikë, që u japin fuqi krahëve. Studiuesit e Universitetit të Harvardit, shprehen se robotët e vegjël mund të përdoren për operacione shpëtimi. Kjo pasi, ata mund të fluturojnë në hapësira të ngushta, siç mund të ndodhë në rastet e shembjes së godinave të ndryshme. Sipas shkencëtarëve të Harvardit, qëllimi kryesor i kësaj shpikjeje ishte më shumë që të kuptohet se si fluturojnë insektet, se sa krijimi i një roboti.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: