Skip to content

Shkruani shumë mesazhe? Ja rreziku që iu kanoset

May 27, 2013

Janë të shumtë ata persona që përdorin celularin, më shumë se për të telefonuar, për të hyrë në internet, për të shkruar mesazhe dhe për të diskutuar në chat.

Tashmë mesazhet janë të thjeshtë, praktik dhe të dobishëm edhe për shkak të tarifave të ulëta, por edhe përmes tyre fshihen disa rreziqe.

Mes tyre janë ato fizike, për shkak të patologjive dhe mikrobeve që mund të merren nga tastiera e telefonit dhe psikologjike, pasi ngushtojnë lidhjet reale dhe iu izolojnë nga bota.

Veçanërisht në rastet e adoleshentëve, rreziku bëhet edhe më serioz. Ndaj për të shmangur izolimin dh mbylljen në rrethanave të tilla, është i nevojshëm dialogu në shtëpi apo në shoqëri, si një mënyrë që të mos shkojë mendja tek bota virtuale.

Gjithsesi ekspertët sqarojnë se nëse keni ndërmend të lini takime, apo të uroni, shmangni mesazhet, më mirë telefononi, zëri është më i drejtpërdrejtë dhe real se disa shkronja të shkruara shpesh me nënkuptime.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: