Skip to content

Aspirina lufton depresionin

May 28, 2013

Aspirina lufton depresionin Shkencëtarët kanë bërë një studim shumë te rendesishem në Universitetin e Melburnit në Australi, i cili ka treguar se aspirina mund të luftojë depresionin, çrregullimi bipolar dhe skizofrenin.

Sipas këtyre shkencëtarëve disa sëmundje psikiatrike mund të shkaktohen si rezultat i inflamacionit të gjakut dhe qarkullimit të tij në tru.

Shkencëtarët e këtij studimi shprehense ky lloj ilaçi (aspirina por edhe shumë të tjerë që kanë të njëjtat karakteristika), në sajë të karakteristikave anti-inflamatore që permbanë është në gjendje për të shëruar zona të trurit të prekura nga inflamacioni dhe në këtë mënyrë kanë një efekt pozitiv në trajtimin e patologjive të tilla si depresioni.

Advertisements

From → Teknologji

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: