Skip to content

Një dashuri e gjatë 70 vjet, bëhët statujë për dy të dashuruarit

May 28, 2013

Statuja e Luigit dhe Mokryna është inaguruar në një park të Kievit, pranë urës së të dashuruarve. Menjëherë ajo është kthyer në një simbol për të gjithë të dashuruarit.

Historia e dashurisë që zgjat prej 70 vitesh, nisi në një kamp përqendrimi austriak ku Luigi Pedutto, italian, takohet me Mokyrna Yurzuk, ukrainase. Të dy ishin të burgosur dhe bënin punë të detyruar, nisin të dashurohen duke e mbështetur njëri-tjetrin: ajo i çonte ushqimin dhe ai i qepte kapelet dhe veshjet.

Detyrohen të ndahen në vitin 1945 kur kampi u lirua, dhe u bashkuan përgjithmonë në vitin 2004 e vazhdojnë të jenë akoma bashkë deri në ditët e sotme.

Pedutto ka inauguruar statujën dhe me lotët në sy ka komentuar: “Kur isha nëntë vjeç, mësuesi im më thoshte se një ditë, jeta ime do të më kishte shpërblyer për të gjitha vuajtjet që kisha kaluar. E kërkova për 62 vjet dhe e rigjeta”. Luigi dhe Mokyrna u ritakuan falë një emisioni televiziv rus.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: