Skip to content

Armët amerikane, në duart e hackerave kinezë

May 29, 2013
English: U.S. Senator Russ Feingold spoke on t...

English: U.S. Senator Russ 

Hackerat kinezë arritën të depërtonin sistemin e sigurisë së Pentagonit dhe të përvetësonin disa dhjetëra skica të armëve të sofistikuara të SHBA-ve, lajmëroi mbrëmjen e së martës “Washington Post”. 

Skica dhe detaje të ndërtimit të avionëve ushtarakë, luftanijeve e sistemeve mbrojtëse raketore ishin midis dokumentave të kompromentuar.

Detaje të funksionimit të sistemit mbrojtës “Patriot”, anti-raketa “Thaad”, raketa balistike e marinës “Aegis”, gjuajtësit “F-18”, “F-35” “V-22”, helikopteri “Black Haëk” dhe disa modele luftanijesh janë midis informacioneve të vjedhura, të paktën sipas të përditshmes amerikane.

Ky lajm mësohet pasi Bordi i Mbrojtjes Kombëtare pranoi në një raport të publikuar në muajin janar se vendi ishte i pambrojtur ndaj një sulmi kibernetik në shkallë të gjerë.

Më parë gjatë ditës, hackerat kinezë u vendosën në qendër të vëmendjes mediatike pasi Australia i akuzoi për vjedhjen e katër projektskicave të ndërtimit të godinës së re të shërbimeve sekrete.

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: