Skip to content

Gjermania, 800 mln euro për viktimat e Holokaustit

May 30, 2013

Gjermania, 800 mln euro për viktimat e Holokaustit

Memorial dedikuar viktimave te Holokaustit ne Gjermani

Gjermania pranoi që të paguajë një dëmshpërblim shtesë prej 800 milionë eurosh, për të ndihmuar familjet hebrehe që të përkujdesen për të mbijetuarit e moshuar të Holokaustit. 

Rreth 56 mijë hebrenj, të cilët shpëtuan nga kampet e shfarrosjes së Gjermanisë Naziste do të përfitojnë dhe një e treta e tyre ndodhen në Izrael.

Qëllimi i kësaj ndihme është rehabilitimi i të mbijetuarve, që të lejohen të jetojnë denjësisht vitet e tyre të fundit të jetës.

Për herë të parë, Berlini ka pranuar që të paguajë jo vetëm ata që vuajtën në kampe përqendrimi, por edhe hebrenjtë që u interuan në geto në qytetet e ndryshme të pushtuara.

Konferenca Ndërkombëtare e Hebrenjve, një organizatë që mbron të drejtat e të mbijetuarve të Luftës së Dytë Botërore, e mirëpriti këtë vendim.

“Përgëzojmë faktin që Gjermania vazhdon të përmbushë detyrimin e saj historik, për të shpaguar viktimat e nazismit”, deklaroi Stuart Eizenstat, një prej drejtuesve kryesore të organiztaës, në një deklaratë të postuar në faqen e internetit.

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: