Skip to content

Turqi, urë tjetër gjigante mbi Bosfor

May 30, 2013

Turqi, urë tjetër gjigante mbi BosforANKARA- Presidenti turk, Abdullah Gul dhe kryeministri, Recep Tayyip Erdogan vunë dje gurin e themelit pët urën e tretë mbi Bosfor, një vepër gjigante me vlerë 3,5 miliardë euro, që do të përfundojë në vitin 2015 dhe që është marrë përsipër për t’u ndërtuar nga kompania italiane ”Astaldi” në konsorcium me atë turke ”Ictas”.

Ceremonia u bë me rastin e 560-vjetorit të pushtimit të Stambollit nga sulltani Muhameti II. Ura do të jetë 1275 metra e gjatë dhe 59 metra e gjerë dhe do të bashkojë Garipcenë me Poyrazkoyn.

Ky vit përkon me vitin e parë të 100-vjetorit të republikës së krijuar nga Mustafa Qemal Ataturku. Kjo urë do të jetë ndër më të gjërat në botë. Nëpër të do të kalojnë tetë korsi për qarkullim rrugor dhe dy hekurudha.

Advertisements

From → Europa

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: