Skip to content

Rekord i ri i papunësisë në Eurozonë

May 31, 2013

Papunësia në Eurozonë ka arritur një tjetër nivel rekord. Të dhënat nga Zyra e Statistikave të Bashkimit Evropian, Eurostat, tregojnë se niveli i papunësisë në muajin prill ka qenë 12.2 për qind, krahasuar me 12.1 për qind në muajin paraprak.

Norma më e lartë e papunësisë mbetet në Greqi dhe Spanjë me nga 25 për qind, ndërsa më e ulëta në Austri me 4.9 për qind.

Sipas Eurostat-it, numri aktual i të papunëve në 17 vendet që përdorin euron, është 19.38 milionë.

Advertisements

From → Biznes, Europa

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: