Skip to content

Racizmi, FIFA ashpërson rregullat

June 1, 2013

Racizmi, FIFA ashpërson rregullatFIFA ka ashpërsuar rregullat në luftën kundër racizmit. Tani skuadrat rrezikojnë rënien nga kategoria apo përjashtimin nga një kompeticion në rast të incidenteve serioze që lidhen me racizmin. 

Masat e reja të FIFA-s parashikojnë ndarjen sjelljeve raciste të tifozerive apo të lojtarëve në fushë në dy kategori kryesore. E para është kategoria e sjelljeve që regjistrohen për herë të parë dhe pa pasoja të rënda, që dënohet me gjobë, heqje pikës apo paralajmërim për skuadrën dhe kategoria e dytë është ajo e ofendimit të rëndë racial të përsëritur që dënohet me heqje pikës, përjashtim apo rënie nga kategoria.

Kreu i task forcës së organizmit botëror të futbollit, Jeffrey Webb e cilësoi ashpërsimin e dënimeve si një moment historik për futbollin.
Vendimi i FIFA-s mbërrin pas numrit në rritje të incidenteve me sfond racist në kampionatet elitare, sidomos në kampionatin italian dhe në Premier Ligën angleze, ku në shënjestër kanë qenë futbollistët me ngjyrë.

Advertisements

From → Sport

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: