Skip to content

Fullani per situatën ekonomike

June 2, 2013
Српски / Srpski: Agrarna banka

Српски / Srpski: Agrarna banka (Photo credit: Wikipedia)

Në prag të zgjedhjeve elektorale të 23 qershorit, edhe Banka e Shqipërisë jep mesazhin e saj për partitë politike. Në një konferecë për shtyp , guvernatori Ardian Fullani i bën thirrje forcave kryesore në vend që debate mes tyre të jetë më konstruktiv dhe premtimet të bëhen me këmbë në tokë. Duke folur për situatën financiare të arkës së shtetit, edhe Banka Qendrore e konsideron si të dyfishuar defiçitin buxhetor, ndërkohë që bën thirrje që ekzekutivi të mbajë nën kontroll nivelin e borxhit. Sipas një analize të bërë për muajt e parë të këtij viti Banka e Shqipërisë ka vërejtur se ekonomia ka performuar nën potencial dhe se buxhetet familjare janë pakësuar. Gjatë fjalës së tij guvernatori u shpreh se megjithë masat e marra për nxitjen e kreditimit, bankat e nivelit të dytë vijojnë të tregohen konservatore.

Advertisements

From → Biznes

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: