Skip to content

Premiera e “Ëndrra e një nate vere”

June 2, 2013
English: Joan Blondell

English: Joan Blondell (Photo credit: Wikipedia)

Pas audicioneve te gjata dhe provave ndryshe, regjisori amerikan Xhon Blondell debutoi mbremjen e te premtes ne skenen e Teatrit Kombetar. Premiera e “Endrra e nje nate vere” pjesa e famshme e Shekspirit, e sjelle ne nje koncept ndryshe nga tradicionalja duket se u pelqye nga publiku i nates se pare. Duke rrezikuar me modernen, sic e quante Blondell, shfaqja solli levizje, fantazi dhe plot elemente komike. Me nje kast prej 13 aktoresh, regjisori amerikan, i cili ne CV-në e tij mban 25 venie skenike shekspiriane, kishte zgjedhur per kostumet nje tjeter artist te huaj, puna e te cilit rezultoi gjithashtu nje pike e forte e shfaqes. Por, per kedo qe deshiron ta shohe vepren ne Teatrin Kombetar, duket se mundesia do te jete e paket, pasi drejtuesit shpjegojnë se shfaqja do te ngjitet ne skene edhe mbremjen e kesaj te shtune, per te bere nje pauze, e per t’u rikthyer vetem me nisjen e sezonit te ri.

Advertisements

From → Kulture

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: