Skip to content

Siri, situata në Qusair

June 2, 2013

Siri, situata në QusairKryqi i Kuq ka dhënë alarmin mbi situatën në Qusair të Sirisë dhe ka bërë apel për shpërndarjen e ndihmave. 

Mijëra civilë mendohet se kanë mbetur të bllokuar në këtë qytet, i cili ndodhet në kufi me Libanin. Beteja për kontroll mes forcave pro-qeveritare dhe kryengritësve ka bërë që të mos ketë më ilaçe, ushqime dhe ujë, sipas Kryqit të Kuq.

Lufta civile në Siri, e nisur 27 muaj më parë, i ka kushtuar jetën të paktën 80 mijë sirianëve, me dhjetëra mijëra të tjerë të zhdukur e mbi dy milionë, të shpërngulur si refugjatë lufte në

vendet fqinje.

Presidenti i vendit, Bashar al-Assad, i përket një pakice shiite të alauizmit, nga e cila ka dalë pothuajse e gjithë klasa politike që drejton Sirinë, pavarësisht faktit se vendi banohet nga një shumicë dërrmuese sunite.

Advertisements

From → Bota

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: