Skip to content

Djersë dhe erë e keqe? Ja si mund t’i luftoni

June 3, 2013

Sapun kundër djersës : Djersin shumë dhe… mban erë? Problem yt mund të jetë hiperidroza, një djersitje e madhe. Për të luftuar erën e keqe, arma e parë është një higjenë e përditshme. Ty të duhettë lahesh disa herë gjatë ditës dhe të përdorësh sapun me vajra vegjetalë, që kanë edhe funksion antibekterik. Era e keqe mund të vijë prej disa baktereve të cilët me shtimin e djersës për shkak të vapës çlirojnë aromë të keqe.

Deordorantë kundra djersës : Për të luftuar erën e keqe mund të përdorni edhe deordorantë anti djersës, që përmbajnë substance për të bllokuar djersën.

Pudër? Po! : E nevojshme në këtë betejë është edhe pudra e parfumosur, e cila ju ndihmon ta mbani lëkurën të thatë dhe të pastër.

Jo, qepës dhe hudhrës : Një këshillë për në kuzhinë: më mirë të mos përdorni hudhër, qepë dhe erëza, të cilat organizmi i eliminon përmes djersës, duke i dhënë edhe një aromë aspak të këndshme.

Veshje linoje dhe pambuku : Kundër djersitjes së tepërt edhe veshja ju vjen në ndihmë. Më mirë zgjidhni fibrat natyrale sesa ato sintetike.

Veshje të gjera : Përdorni veshje të gjera. Gjatë stinës së nxehtë më mirë të mos përdorni veshje që ju rrinë ngjitur me trupin. Ato nuk e lënë lëkurën të marri frymë duke ju bërë rë ndiheni të bezdisura dhe prej veshjeve që do të jenë kështu vazhdimisht të lagura prej djersës.

Kujdesu për këmbët : Kujdes për këmbët. Mos mbani veshur gjatë gjithë ditës atlete ose këpucë të mbyllura.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: