Skip to content

Ecni me këmbët zbathur në shtëpi, qetëson trupin

June 3, 2013

Mbani larg pantoflat nga këmbët kur jeni në shtëpi. Sidomos kur bëhet fjalë për periudhën e verës kur temperaturat e lejojnë këtë. Kur të jeni në shtëpi provoni të qëndroni me këmbët zbathur.

Lehtësim për të gjithë trupin

Çlirohuni nga takat e larta, këpucët e ngushta, lërini këmbët të mafrrin frymë. Mbështetja në tokë në mënyrë natyrale favorizon qëndrimin e drejtë të shtyllës kurrizore. Kur nuk janë të “burgosur” muskujt e këmbëve çlirohen dhe efekti qetësues është i garantuar për të gjithë trupin.

Të ecësh me këmbët zbathur ndihmon të riaktivizoni qarkullimin e gjakut, nga periferia drejt zemrës duke sfiduar forcën e gravitetit. Në këtë mënyrë favorizohet që qarkullim më i shpejtë i gjakut dhe mbahet larg rreziku i fryrjeve të këmbëve.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: