Skip to content

Femrat e zgjuara i bëjnë meshkujt më të shëndetshëm

June 3, 2013

mardhenie

Nga një studim i fundit ka rezultuar se një grua e zgjuar ka impakt pozitiv në shëndetin e një mashkulli.
Ky opinion është konfirmuar nga expertët nga Suedia. Eksperimenti përfshiu 1.5 milion cifte. Rezultatet e studimit bënë të mundur të kuptohej impakti i edukimit të një gruaje në shëndetin e bashkëshortit të saj.. në të njëjtën kohë, inteligjenca e mashkullit nuk ka efekt të ngjashëm.

Sipas kërkuesve, këto rezultate janë për faktin se gruaja shpeshherë merr vendime të rëndësishme përsa i përket stilit të jetesës së familjes, vecanërisht kur bëhet një dietë. Si rrejedhojë, cilësia e vendim-marrjes varet se sa edukim ka bashkëshortja. Shumë gjëra varen nga njohuritë e saj.
Edhe mashkulli është një figurë kyce në familje, pasi shpeshhere atij i duhet të përformojë rolin e financierit kryesor të familjes. Sasia e fitimeve influencon kushtet e jetesës dhe cilësine e produkteve ushqimore. Gjithashtu influencon pyetjen se sa shpesh familja mund të pushojë. Këto faktorë janë shumë të rëndësishëm për shëndetin. Faket e sipërpërmendura i cojnë shkenctarët në një përfundim- një mashkull, nëse martohet me një femër të zgjuar, jeton më gjatë.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: