Skip to content

Fruti i kivit ka më shumë vlera sesa mendoni

June 3, 2013

Konsumimi i përditshëm i kivit mund të ul nivelin e kolesterolit të keq në gjak dhe kështu të parandalojë problemet e zemrës.

Studiuesit amerikanë analizuan dhjetëra persona me nivel të lartë të yndyrës në gjak, të cilëve më pas u është dhënë të konsumojnë kivi. Sipas rezultateve, ngrënia e dy frutave në ditë ul nivelin e kolesterolit të keq në gjak dhe rrit nivelin e atij të mirë.

Efekti i këtij fruti në shëndetin e zemrës u vishet kryesisht antioksiduesve, të cilwt pengojnë proceset e oksidimit që çojnë në probleme kardiovaskulare. Për të arritur efektin maksimal, kivi duhet të konsumohet së paku tetë javë.

Kivi po ashtu është i pasur me shumë vitamina, në mesin e të cilave vitaminë C dhe E.

Advertisements

From → Kuriozitete

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: